ΤΙΤΛΟΣ

ΥΜΝΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΗ ΨΑΛΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ – 16 -)


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Mουσικές εκδόσεις – Ψηφιακοί δίσκοι - CD ROM

ΕΚΔΟΣΗ

Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2021

ΣΧΗΜΑ

Ψηφιακή κάρτα (usb card)

ΤΙΜΗ

17€

ΥΜΝΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

(ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΗ ΨΑΛΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ – 16 -)

 

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίουσυνεχίζοντας την σειρά Βατοπαιδινή Ψαλτική Παράδοση επέλεξε, στον αριθμό 16, να περιληφθούν ύμνοι από την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι μια από τις μεγαλύτερες  θεομητορικές εορτές της Ορθοδοξίας, αποτελεί το «κεφάλαιον των εορτών» καθότι η χαρμόσυνη αναγγελία από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία ότι πρόκειται να γεννήσει τον Υιό του Θεού, έγινε η απαρχή της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους. Τιμάται από την Εκκλησία μας την 25η Μαρτίου, και στον ελληνικό χώρο συμπίπτει με τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Η συλλογή «Ύμνοι Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» περιέχει 24 ύμνους που αποδίδονται από τον χορό των Βατοπαιδινών πατέρων. Τα περισσότερα μέλη της παρούσας ηχογράφησης έχουν τονισθεί από τους Ματθαίο, Σπυρίδωνα και Ιωάσαφ τους Βατοπαιδινούς.

Η ΙΜΜΒ, κάνοντας καλή χρήση της τεχνολογίας, προσφέρει τα αρχεία των ηχογραφήσεων σε ψηφιακή κάρτα (USB), έτσι ώστε και οι ενασχολούμενοι να μπορούν να εντρυφούν στα επισυναπτόμενα μέλη μέσω της οπτικοποίησης των μουσικών αρχείων, ως ένα μέσο σπουδής τους.

 

Spotify:https://open.spotify.com/album/6Cw0bAiOft8V4L3NTnSzcZ

Applemusic:https://music.apple.com/gr/album/o-evagelismos-tis-yperargias-theotokou/1533841962

Amazon music: https://www.amazon.co.uk/Evagelismos-tis-Yperargias-Theotokou/dp/B08KFVBBX8/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=O+Evagelismos+tis+Yperargias+Theotokou&linkCode=gs3&qid=1628927605&sr=8-1