ΤΙΤΛΟΣ

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Norris-Symeon Jewett Chumley, Ph.D. -- Μετάφραση από τα Αγγλικά: Πολυξένη Τσαλίκη - Κιοσόγλου -- Περιέχεται DVD με την Ταινία «Mysteries of the Jesus Prayer»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκκλησία και κόσμος

ΕΚΔΟΣΗ

2020

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

256

ΣΧΗΜΑ

15 x 23 εκ.

ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

Χαρτόδετο

ISBN

978-618-5314-75-0

ΤΙΜΗ

17,50 ευρώ

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ – ΒΙΒΛΙΟ και DVD

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και οι εκδόσεις ΑΘΩΣ παρουσιάζουν το βιβλίο του δρ. Νόρις-Συμεών Τσάμλεϊ Ταξίδι με την Ευχή, το οποίο συνοδεύεται από την ταινία μεγάλου μήκους «Mysteries of the Jesus Prayer» με ελληνικούς υπότιτλους.

 

Ταινία “Mysteries of the Jesus Prayer”

Κείμενο – σκηνοθεσία:
Νοrris – Symeon Jewett Chumley, Δρ.

Μετάφραση: Πολυξένη Τσαλίκη

Χρον. έκδοσης: 2020
Κωδ. Βιβλίου: 40731
Σχήμα: 15Χ23
ΙSBN: 978-960-495-295-3
Σελίδες: 256
Τιμή:  17,50 €

 

 

 

 

Τον 7ο αιώνα ένας μοναχός από τα Ιεροσόλυμα, ο Ιωάννης Μόσχος, πήρε μαζί του τον μαθητή του, Σωφρόνιο, σε ένα μακρύ ταξίδι με σκοπό να του διδάξει τα μυστικά της προσευχής. Μαζί επισκέφθηκαν τα μοναστήρια και τα ασκητήρια της εποχής, ζητώντας απλώς έναν λόγο ή μια διδασκαλία περί προσευχής.

Εμπνευσμένοι από τον Ιωάννη Μόσχο δύο σύγχρονοι προσκυνητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας δρ Συμεών-Νόρρις Τσάμλεϊ και ο ιερέας πατήρ Ιωάννης ΜακΓκάκιν, ρουμανικής καταγωγής, αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ένα παρόμοιο, μακρύ οδοιπορικό. Ξεκινούν από τις ερήμους της Αιγύπτου και ταξιδεύουν στην Ελλάδα και στο Άγιον Όρος. Συνεχίζουν το ταξίδι τους στην Ρουμανία και στην Ουκρανία και καταλήγουν στην Ρωσία συλλέγοντας μέσα από τα μοναστήρια πλήθος γνώμες σύγχρονων πατέρων και μητέρων σχετικά με την νοερά προσευχή του Ιησού.

Σε ένα σύντομο και ευχάριστα γραμμένο βιβλίο ο Νόρρις Τσάμλεϊ κατέγραψε το ημερολόγιο αυτού ακριβώς του ταξιδιού. Παράλληλα η ταινία, που συνοδεύει την έκδοση, καταγράφει με καλλιτεχνική ευαισθησία τις κυριότερες στιγμές του οδοιπορικού. Η ταινία έχει προβληθεί από 200 τοπικά, τηλεοπτικά κανάλια στις ΗΠΑ και την έχουν παρακολουθήσει εκατομμύρια θεατές.

Ανάμεσα στους πατέρες, που μιλούν για την Νοερά Ευχή, είναι και ο κεκοιμημένος σήμερα Γέροντας Θεόφιλος Παραϊάν, καθώς και ο μακαριστός πρώην Πατριάρχης Ρουμανίας, κυρός Θεόκτιστος.

Ο συγγραφέας
Norris Symeon J. Chumley

Ο Norris Symeon J. Chumley είναι σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας, ο οποίος έχει τιμηθεί με το βραβείο Emmy και έργα του έχουν προβληθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς PBS, NBC, ABC, A&E, USA, SHOWTIME, The Movie Channel and HBO/Cinemax. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Θεολογία και την Τέχνη από το Union Theological Seminary. Έχει αρθρογραφήσει στην Huffington Post και στο Beliefnet.com και υπήρξε παραγωγός και σκηνοθέτης για το Ινστιτούτο Θρησκείας, Τέχνης και Δημοσίου Βίου του Πανεπιστημίου Columbia.

Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στην Ι.Μ. Μονή Βατοπαιδίου τηλ. 23778-88087, pek@vatopedi.gr