Κουρές νέων μοναχών στην Ι. Σκήτη Αγίου Ανδρέα (Σεράι)


08.07.2023

Κατά την αγιορείτικη τάξη τελέστηκαν σήμερα στην Ιερά Βατοπαιδινή Κοινοβιακή Σκήτη Αποστόλου Ανδρέα και Μεγάλου Αντωνίου (Σεράι) οι μοναχικές κουρές πέντε αδελφών εκ των δοκίμων της Σκήτης.

Τις κουρές τέλεσε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, Γέρων Εφραίμ, κατόπιν προσκλήσεως του Δικαίου Γέροντος Νεκταρίου, συμφώνως προς την αγιορειτική τάξη.

Οι πέντε νέοι πατέρες έλαβαν τα ονόματα Πορφύριος, προς τιμήν του Οσίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου, Ανδρέας και Αντώνιος, προς τιμήν των Αγίων προστατών της Σκήτης, Γαβριήλ, προς τιμήν του Αρχαγγέλου, και Κοσμάς, δια τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και Φιλοθεΐτη.Τα ονόματα ήδη είχε επιλέξει ο μακαριστός Δικαίος Γέρων Εφραίμ Σεραγιώτης, τα οποία είχε αφήσει ως παρακαταθήκη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε τράπεζα κατά τη διάρκεια της οποίας ομίλησε καταλλήλως ο Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός, ο οποίος απευθυνόμενος στους νέους πατέρες, τους οποίους νουθέτησε πατρικώς τονίζοντας τη σημασία της υπακοής και της πνευματικής άσκησης στη ζωή του μοναχού.