Οδοιπορικό στην Κύπρο με τις ιστορικές στιγμές της υποδοχής της Τιμίας Ζώνης


04.06.2024

Οι μοναδικές στιγμές τις οποίες έζησαν οι Κύπριοι από την έλευση της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας στην Κύπρο καταγράφηκαν ως ένα ευλογημένο γεγονός σε μια κρίσιμη περίοδο για το νησί αφού φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή!

Το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ «Η Αγία Ζώνη στην Κύπρο» προβάλει τα σημαντικότερα στιγμιότυπα από την έλευσή της στο νησί συνοδευόμενη από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ και την Βατοπαιδινή αδελφότητα.

Την Τιμία Ζώνη προσκύνησαν περίπου 350.000 πιστοί.

Το ημερολόγιο δείχνει 4 Φεβρουαρίου του 2024 και αγιορείτες μοναχοί συνοδεύουν την πάνσεπτη και χαριτόβρυτη Ζώνη της Παναγίας μέχρι τον αρσανά από όπου θα αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη και από κει για την Κύπρο .

Μετά από 34 χρόνια η Αγία Ζώνη φθάνει στην Κύπρο και το μαρτυρικό νησί υποδέχεται το Ιερό Κειμήλιο με τιμές αρχηγού κράτους ενώ πλήθος λαού αποθέτει δάκρυα χαράς και ρόδα ευγνωμοσύνης από την πρώτη στιγμή της άφιξης….

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου και απλός κόσμος καλωσορίζει το ιερό κειμήλιο με προσμονή και με ξέχειλη χαρά σε αυτό το αντάμωμα που έγραψε καινούρια σελίδα στην ιστορία της Κύπρου.

Από τις 5 Φεβρουαρίου, η Τιμία Ζώνη αρχίζει το μεγάλο ταξίδι της στην Κύπρο στις Ιερές Μητροπόλεις Κωνσταντίας, Λεμεσού, Πάφου, Τριμυθούντος, Ταμασού, Κιτίου, καθώς και σε άλλες περιοχές του νησιού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε το 1ο μέρος του ντοκιμαντέρ