Παρακλητική αγίων, σεπτών εικόνων και ιερών προσκυνημάτων της Κρήτης


11.12.2015

Ο ακάματος και πολυγραφώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, π. Χρυσόστομος Παπαδάκης ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα πολύ σημαντικό έργο υπό τον τίτλο «Κρητική Παρακλητική, ήγουν Παρακλητικοί Κανόνες εις Αγίους, Σεπτάς Εικόνας και Ιερά Προσκυνήματα της Κρήτης».

paraklitiki2Το τρίτομο αυτό έργο, καρπός αγάπης, φροντίδας και μόχθου του γνωστού συγγραφέα, κυκλοφορεί σε ιδιαίτερα επιμελημένη έκδοση της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου, με σκοπό να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο βοήθημα στην θεία Λατρεία, αλλά και ένα πνευματικό εντρύφημα των φιλαγίων αναγνωστών.

Στον πρώτο τόμο της έκδοσης προτάσσεται σεπτό Πατριαρχικό Γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος πλουσίως ευλόγησε τον κόπο του μνημειώδους έργου, επαινώντας τον φιλόπονο συγγραφέα.

paraklitiki4Όπως σημειώνει στον πρόλογο της έκδοσης ο Σεβαστός Καθηγούμενος της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ, ο π. Χρυσόστομος δεν υπολόγισε κόπους και θυσίες. Συνέλεξε όλους τους Παρακλητικούς Κανόνες των Κρητών Αγίων και επίσης των Ιερών Προσκυνημάτων και των Θαυματουργών Εικόνων της Κρήτης.

Οι Παρακλητικοί Κανόνες εκφράζουν με έντονο τρόπο την προσευχή, την αίτηση και την ευγνωμοσύνη προς τον Παντοκράτορα Κύριο, την Κυρία Θεοτόκο και τους Αγίους. Ο πιστός που ευχαριστεί και παρακαλεί, κάμπτοντας τα γόνατά του και ψάλλοντας τους Παρακλητικούς αυτούς Κανόνες, με την υπέροχη υμνογραφική πλοκή αλλά και με την κλασσική μελισματική απόδοσή τους, επισπάται το έλεος του Θεού. Ο Χριστός, η Παναγία, οι Άγιοι εισακούοντας τις προσευχές των πιστών εκπληρώνουν τα αιτήματά τους.

Paraklitiki1Έτσι δεν ωφελούνται μόνον οι Κρήτες ακροατές και αναγνώστες των Παρακλητικών Κανόνων, αλλά και όλοι εκείνοι που έχουν τη διάθεση και τον πόθο να λατρεύουν τον Θεό και να εκφράζουν την αγάπη τους με κάθε τρόπο προς τους Αγίους της Εκκλησίας μας.

 

Τόμος Α΄

Σελίδες:  432

ISBN:  978-960-7735-85-0

Τόμος Β΄

Σελίδες:  598

ISBN:  978-960-7735-86-7

Τόμος Γ΄

Σελίδες:  474

ISBN:  978-960-7735-87-4

 

Διαστάσεις:  17×24  εκ.

Βιβλιοδεσία: Καλλιτεχνική, σκληρή

ISBN SET: 978-960-7735-84-3

Τιμή:  60 ευρώ ( + ταχυδρομικά)

Έκδοση: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2015

Παραγγελίες: pek@vatopedi.gr