Αμερική, Ελλάδα, Κύπρος στο Ψηφιακό Αρχονταρίκι από τον Άθωνα


17.04.2020

Ανταποκρινόμενος στα μηνύματα πολλών φίλων της Ορθοδόξου Διαδικυτακής Πύλης Πεμπτουσία, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, αποδέχθηκε την πρόσκληση να απευθύνει λόγο πνευματικό σε μία Διαδικτυακή Σύναξη και να συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες την Μεγάλη Παρασκευή, 17/04/20.

Μεταξύ άλλων, ο Γέροντας Εφραίμ, στη διαδικτυακή σύναξη στον κόσμο που τον παρακολουθούσε από την Αμερική ως την Κύπρο και την Ελλάδα, τόνισε «Όσο μπορούμε να αγωνιζόμαστε να προχωρούμε να μην γυρνάμε πίσω και στις δύσκολες στιγμές που περνάμε τις οποίες επιτρέπει ο Θεός να κάνουμε υπομονή και να προσπαθούμε να μοιάσουμε στον Χριστό μας. Ο Σταυρός του Χριστού είναι η δόξα του Χριστού μας»

Οι ενδιαφερόμενοι από ολόκληρον τον κόσμο έφθασαν  τους 2.000,  με 550 εγγεγραμμένες συμμετοχές σπιτιών από όπου όμως παρακολουθούσαν όλα τα μέλη της οικογένειας.

Οι ενδιαφερόμενοι  απέστειλαν το ονοματεπώνυμο τους, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, καθώς και την περιοχή από την οποία θα συνδέονταν και εν συνεχεία έλαβαν τις σχετικές πληροφορίες και οδηγίες συμμετοχής σε αυτό το «Ψηφιακό» Αρχονταρίκι από τον Άθωνα.

 

Η επόμενη σύναξη θα πραγματοποιηθεί 10:00-12:00 στις 2 ΜΑΙΟΥ και πληροφορίες θα βρείτε στην Πεμπτουσία