Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός, ο ταπεινός πατέρας του ορθοδόξου μοναχισμού. 2ο Ετήσιο Μνημόσυνο (01/07/2009 – 01/07/2011)


01.07.2011

Χθες το απόγευμα τελέστηκε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, Αγίου Όρους το 2ο ετήσιο μνημόσυνο του μακαρίου Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού.

Ο Γέροντας Ιωσήφ κοιμήθηκε τις αυγινές ώρες της 18-6 / 1ης Ιουλίου 2009, 88 χρόνια ακριβώς μετά τη γέννηση στου και πάλι την 1η Ιουλίου του 1921.

O Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ.κ. Νικόλαος (ο οποίος τυγχάνει πνευματικός εγγονός του μακαρίου Γέροντα Ιωσήφ), χοροστάτησε στον Εσπερινό και στο μνημόσυνο για το Γέροντα Ιωσήφ το οποίο ακολούθησε, στο Καθολικό της Μονής. Ήσαν δε συμπροσευχόμενοι οι Καθηγούμενοι της Ιεράς Μονής Καρακάλλου αρχιμ. Φιλόθεος, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας αρχιμ. Ελισαίος, της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου αρχιμ. Εφραίμ, ο ιερομ. Ιωακείμ Γέροντας του παρα τις Καρυές Ιερού Κελλίου Αγίου Νικολάου Βραχνιώτη, ο ιερομ. Χρυσόστομος (του Γέροντα Μωϋσή) από την Ιερά Καλύβη του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονα και πάρα πολλοί άλλοι μοναχοί και λαϊκοί.

Στη συνεχεία τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του γέροντα, από τον Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο και κατόπιν ακολούθησε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής. Εκεί ο Επίσκοπος Αμαθούντος και οι Καθηγούμενοι αναφέρθηκαν στη ζωή και τη προσφορά του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής ό Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος και στη συνέχεια τελέστηκε και πάλιν τρισάγιο στον τάφο του μακαρίου γέροντα.

Την ευχή του να έχουμε!