Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 3ο)


20.12.2011

Η λειψανοθήκη με το μεγάλο τμήμα της αγίας Ζώνης της Θεοτόκου

6. Μάς χάρισε δύο υγιέστατα αγοράκια

6-7-95

Α. Χρυσοστόμου 1, Πάφος – Κύπρος

«Γράφω αυτή την επιστολή ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστίας προς την Υπεραγία Θεοτόκο και Αειπάρθενο Μαρία, η οποία ακόμη μια φορά έδειξε την μεγαλοψυχία της προς τους αμαρτωλούς και ταπεινούς δούλους του Κυρίου μας.

Έχει κάνει και σε μάς το θαύμα της και μάς χάρισε δύο υγιέστατα αγοράκια μετά από επτά χρόνια γάμου. Όταν ήρθα στην Μονή σας το 1993, προσευχήθηκα, παρακάλεσα την θαυματουργή εικόνα της και πήρα κορδέλα ευλογημένη στην Τιμία Ζώνη της. Μετά από ένα χρόνο περίπου το θαύμα έγινε. Η γυναίκα μου έμεινε έγκυος με δίδυμα.

Ευχαριστώ, γιατί με βοηθήσατε να βρώ τον πραγματικό δρόμο του Θεού, που οδηγεί στην αιώνιο ζωή. Παρακαλώ να προσεύχεσθε να χαρίζει η Παναγία υγεία στα παιδιά μου, που αυτή μάς έχει χαρίσει καθαρά με θαυματουργικό τρόπο».

Με αγάπη Χριστού

Στέλιος και Ελένη Καλλή

7. Σταμάτησε ο πόνος στην μέση

20-9-1995

Θεμιστοκλέους 31, Αθήνα

«Κατά την επίσκεψή μου στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου την 25-8-1995 μετά τον Εσπερινό ο ιερέας τοποθέτησε για προσκύνηση ιερά λείψανα αγίων και την Τιμία Ζώνη της Παναγίας. Όταν τελείωσε η προσκύνηση από τους επισκέπτες, παρακάλεσα τον ιερέα να με διαβάσει με την Αγία Ζώνη.

Ο ιερέας έθεσε επάνω μου το πετραχήλιό του και την Ζώνη της Παναγίας και άρχισε να λέει μία ευχή. Κατά το διάβασμα άρχισα να νιώθω ότι κρατούσα στην πλάτη μου και την μέση μου ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο βάρος, το οποίο υποχωρούσε προς το τέλος του διαβάσματος. Όταν τελείωσε το διάβασμα, δεν υπήρχε βάρος. Από εκείνη την στιγμή σταμάτησε και ο πόνος στην μέση μου, που με ταλαιπωρούσε αρκετό καιρό πρίν.

Απειρες ευχαριστίες προς την Παναγία για το θαύμα που έγινε σε μένα με την παντελή απομάκρυνση του πόνου στην μέση μου».

Με άπειρες ευχαριστίες

Β. Παπαχριστόπουλος

8. Θαύμα της Αγίας Ζώνης η απόκτηση τών 12 παιδιών μου

18-10-1995, Πάτρα

«Είμαι οικογενειάρχης δεκατετραμελούς οικογένειας, δηλαδή εγώ ο π. Νικόλαος, η πρεσβυτέρα Ανθή και 12 τέκνα. Ένα σημαντικό και σοβαρό θαύμα της Αγίας Ζώνης είναι η απόκτηση των δώδεκα παιδιών μου.

Όταν η πρεσβυτέρα κυοφορούσε το πρώτο παιδί, είχε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ήταν στον ένατο μήνα και δεν είχε πόνους γέννας. Οι γιατροί είπαν πώς το παιδί είναι νεκρό και πρέπει να το αποβάλει, γιατί κινδύνευε η ζωή της. Είχε όμως εμπιστοσύνη στον Θεό και με παρακλήσεις στην Παναγία μας και κομποσχοίνια το παιδί γεννήθηκε υγιές με το εξής θαυμαστό γεγονός.

Ευλαβής γυναίκα, όταν έμαθε το πρόβλημα που μάς απασχολούσε, με κάλεσε και μου έδωσε κορδέλα της Αγίας Ζώνης. Μου είπε να την φορέσει η σύζυγος και όλα θα πάνε καλά. Παίρνω με ευλάβεια την κορδέλα και λέγοντας την παράκληση την έφερα στην κλινική. Αφού την φόρεσε γύρω από την κοιλιά της, μπόρεσε μετά από λίγο να ελευθερωθεί και να αποκτήσουμε ένα χαριτωμένο και ευλογημένο κοριτσάκι.

Και στα άλλα έντεκα παιδιά τύχαιναν διάφορα κωλύματα, αλλά με την Χάρη της Τιμίας Ζώνης μπορέσαμε να αποκτήσουμε 12 παιδιά, έξι αγόρια και έξι κορίτσια.

Κάτι ακόμη βασικό. Η πρεσβυτέρα είχε κιρσούς στα πόδια της και οι γιατροί την συμβούλευαν να μην αποκτήσει άλλο παιδί, γιατί θα κινδύνευε κατά την ώρα της γέννας και η ίδια και το παιδί. Έχοντας όμως εμπιστοσύνη στην Μητέρα όλου του κόσμου δεν κινδύνευσε ποτέ».

Μετά τιμής και αγάπης Χριστού

Πρεσβύτερος Νικόλαος

Πτυχιούχος Θεολογίας, Παιδαγωγικών

9. Γέννησε φυσιολογικότατα

1-11-95

Δημήτρη Τυρίμου 3, Λάρνακα – Κύπρος

«Η αδελφή της γυναίκας μου είχε προβλήματα με την εγκυμοσύνη της και ο γιατρός της συνέστησε να παραμείνει στην κλινική για να γεννήσει με καισαρική τομή. Ήταν 8,5 μηνών. Μετά από εξετάσεις, ο γιατρός είπε ότι το μωρό θα είχε καρδιακό πρόβλημα και έπρεπε να γεννηθεί πρόωρα. Μόλις μου το ανέφεραν, χωρίς δεύτερη σκέψη της έδωσα αμέσως την κορδέλα της Τιμίας Ζώνης να την βάλει πάνω της. Είχε ήδη νηστέψει για να κοινωνήσει και έτσι προετοιμασμένη πήγε στην κλινική. Της έβαλαν ορό για να δημιουργηθούν πόνοι και μετά από 1,5-2 ώρες, ω του θαύματος, γέννησε φυσιολογικότατα ένα υγιέστατο αγοράκι, χωρίς καισαρική».

Με άπειρες ευχές

Ανδρέας Ιωάννου

10. Η Τιμία Ζώνη είναι στα χέρια μου από 42 χρόνια

9-11-1995, Εν Προαστείω

«Εγώ είμαι μια παράλυτη γυναίκα από το 1926. Η Τιμία Ζώνη της Κυρίας Θεοτόκου είναι στα χέρια μου εδώ και 42 χρόνια. Τα θαύματα που έγιναν είναι πάμπολλα. Δεν κράτησα όμως τα ονόματα των ανθρώπων που θεραπεύθηκαν και δεν μπορώ τώρα, λόγω της ηλικίας μου, να τα θυμηθώ. Τα θαύματα έγιναν σε γυναίκες που υπέφεραν από δυστοκία και κινδύνευαν να αποθάνουν. Έβαζαν την Αγία Ζώνη εις την καρδιά τους. Η Χάρις της Κυρίας Θεοτόκου μετέτρεπε την δυστοκία σε ευτοκία και εσώζοντο μητέρα και παιδί! Σάς γράφω τα ονόματα που θυμάμαι». (Αναγράφονται 12 ονόματα).

Ασπάζομαι την δεξιά σας

Γεωργία Καραμούζη

11. Νύχτες ολόκληρες δεν ησύχαζα

11-12-1995

Λάσκου 26, Παλαιό Ψυχικό – Αθήνα

«Η Χάρη που πηγάζει από την θαυματουργική Ζώνη της Θεοτόκου με απάλλαξε από μεγάλη δοκιμασία.

Ύστερα από μία εγχείρηση που είχα κάνει στο έντερο προ ετών, είχα κατά συχνά διαστήματα ενοχλήματα, πόνους στην κοιλιά, που πολύ με ταλαιπωρούσαν. Με κάποια θεραπευτική αγωγή ο πόνος κάπως κατεπραΰνθηκε.

Φέτος το καλοκαίρι, επί τρεις συνεχείς μήνες, οι πόνοι ήταν καθημερινοί. Κανένα φάρμακο δεν μπορούσε να με ανακουφίσει. Νύχτες ολόκληρες δεν ησύχαζα, αλλά και οι μέρες ήταν γεμάτες οδύνη και ταλαιπωρία.

Κατ’ οικονομίαν Θεού βρέθηκα στην Θεσσαλονίκη, όταν η χαριτόβρυτη Ζώνη της Παναχράντου Παναγίας μας βγήκε από το Άγιον Όρος. Με μεγάλη λαχτάρα έτρεξα να την προσκυνήσω. Πήρα την αγιασμένη κορδελίτσα. Την φόρεσα. Με πόνο ψυχής παρακάλεσα την Παναγία να με βοηθήσει. Ήμουν σίγουρη, απόλυτα σίγουρη, ότι θα γίνω καλά.

Θαυμαστά τα έργα της Μεγάλης Δέσποινας! Μεγάλη η Χάρη της στα πονεμένα παιδιά της. Οι πόνοι κόπηκαν αμέσως. Έγινα τελείως καλά. Ούτε την παραμικρή ενόχληση δεν έχω.

Δεν ήξερα, πώς να την ευχαριστήσω. Έλεγα μόνο κλαίγοντας «Παναγία μου, σ’ ευχαριστώ…». Φυσικά την ζωνίτσα δεν την βγάζω από πάνω μου ούτε στιγμή. Νιώθω τόση σιγουριά, ασύγκριτα περισσότερη από το να είχα πλάϊ μου τον καλύτερο εντερολόγο του κόσμου. Πώς να μην αισθάνομαι έτσι, αφού οι πόνοι δεν ξαναφάνηκαν»;

Με πολύ σεβασμό

Βεατρίκη Καλαϊτζή