Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο)


03.01.2012

12. Παντελώς αδύνατο γιατί ήταν

      πρόβλημα γενετικής

Λευκωσία

«Παντρεύτηκα το 1981 και μετά παρέλευση τεσσάρων χρόνων διεπίστωσα ότι ήταν δύσκολο να γίνει τεκνοποίηση. Μετά από επιστημονικές εξετάσεις μου είπαν ότι είναι παντελώς αδύνατο, διότι ήταν πρόβλημα γενετικής. Όλα αυτά έγιναν το 1985.

Το 1995 επισκέφθηκα την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για να γιορτάσω την Μ. Εβδομάδα. Εκεί άκουσα για την Αγία Ζώνη της Παναγίας. Αφού προσκύνησα, την έβαλε επάνω μου ο ιερομόναχος και μου διάβασε την ευχή. Μετά μου έδωσε κορδέλα από την Αγία Ζώνη, για να την βάλω στην μέση μου επειδή εγώ είχα το πρόβλημα. Η σύζυγός μου Ελένη δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Μετά παρέλευση δέκα μηνών (Μάρτιος 1996) η σύζυγός μου επισκέφθηκε τον γιατρό για κάποιο πρόβλημα και αυτός της είπε ότι ήταν έγκυος δύο μηνών. Εμείς του δώσαμε όλα τα πιστοποιητικά που έλεγαν ότι επιστημονικά είναι αδύνατο να γίνει αυτό. Αφού τα είδε, το μόνο που είπε είναι το εξής. «Δεν μπορώ να πώ τίποτα. Αυτό είναι θαύμα».

Δοξάζω την Παναγία και την Αγία Ζώνη της για το θείο δώρο που μου χάρισε».

Κωνσταντίνος και Ελένη Φαραζή

13. Πάρε την Αγία Ζώνη της Παναγίας

      να σε προστατεύει

30-7-1996

Περιστέρι, Αθήνα

«Πέρυσι ήρθα στο μοναστήρι σας και πήρα δύο κορδέλες της Αγίας Ζώνης. Την μία την έδωσα στον κουμπάρο μου που δεν κάνει παιδιά και την άλλη την κράτησα για να την δέσω στην μέση μου για προστασία. Όταν πήγα στην Α. μία πνευματική μου αδελφή, ένιωθα ότι ήθελα να δώσω την κορδέλα στο σύζυγο της Α., τον Κ. Ο Κ. ταλαιπωρούσε την γυναίκα του με τις οινοποσίες του (μέθη) καθημερινά, δεν δούλευε, της έκανε πόλεμο ως προς τον Χριστό μας. Ήταν δυο άνθρωποι σε εντελώς διαφορετικούς δρόμους.

 -Κ., του λέω, πάρε την Αγία Ζώνη της Παναγίας να σε προστατεύει και σιγά-σιγά να σου πηγαίνουν όλα καλά.

Αφού πέρασε περίπου ένας μήνας από τότε, ο Κ. σταμάτησε το πιοτό, έχει δουλειά συνέχεια και μπήκε με την βοήθεια της Παναγίας μας στην προσευχή και την εξομολόγηση».

Να είσθε όλοι ευλογημένοι

Χρήστος Αποστολάκης

14. Είμαι έγκυος δίδυμα

9-8-1996

201 00 Κόρινθος

«Ευρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σάς πληροφορήσω ότι είμαι έγκυος και μάλιστα πολύδυμη κύηση (δίδυμα). Ευχαριστώ πολύ για το ζωνάκι της Παναγίας, που μου στείλατε. Το φόρεσα αμέσως και προσεύχομαι ανελλιπώς στην Παναγία».

Με ιδιαίτερο σεβασμό

Ειρήνη Χρυσοβαλάντου – Κωνσταντάτου

15. Πουθενά όγκος. Είχε εξαφανιστεί

 6-4-1995

Αθήνα

«Σάς αναφέρω το θαύμα που έγινε με την κορδέλα της Αγίας Ζώνης, που στείλατε ευλογία, για να ευχαριστήσουμε ολόψυχα την Παναγία μας για την πλούσια Χάρη της.

Η Φανή Φουστέρη νέα γυναίκα ήρθε κοντά μου και έκλαιγε απαρηγόρητη. Πήγε σε πολλούς γιατρούς, έκανε πολλές εξετάσεις και ακτινογραφίες, που μου τις έδειξε. Όλοι οι γιατροί της είπαν με μία λέξη: Καρκίνος˙ επειγόντως πρέπει να μπείς σε νοσοκομείο για εγχείρηση και αν προλάβουμε, γιατί είναι σε πολύ προχωρημένη κατάσταση. την λυπήθηκα, γιατί είναι στην ηλικία μου. Χρεωμένη. Λεφτά δεν έχουν, γιατί πριν 3 μήνες πάντρεψαν την κόρη της. Αμέσως σκέφτηκα να της δώσω λίγη κορδελίτσα για ευλογία και φυλακτό. Της εξήγησα ότι είναι ευλογημένη στην Αγία Ζώνη της Παναγίας. Με δάκρυα στα μάτια την τοποθέτησε με δύναμη στο στήθος της, στο σημείο του καρκίνου και μου είπε: «Πιστεύω, Αννα, ότι μόνο η Παναγία μας μπορεί να με κάνει καλά».

Ήταν Σάββατο μεσημέρι. Την Δευτέρα έμπαινε για χειρουργείο. Όλα ήσαν έτοιμα. Την Δευτέρα ο γιατρός πήγε να πιάσει τον όγκο, γιατί ήταν εμφανής, πουθενά όγκος. Είχε εξαφανιστεί. Δεν την κράτησε στο νοσοκομείο ούτε μια ώρα. Το θαύμα έγινε. Ο γιατρός απόρησε. Τώρα η Φανή είναι μια χαρά».

Με σεβασμό

Αννα Βασ. Αναγνώστου

16. Οκτώ χρόνια προσπαθούσαμε

22-3-1996

Πάτρα

«Θέλω να αναφέρω ένα θαύμα, που μου συνέβη διά της Χάριτος της Αγίας Ζώνης.

Οκτώ χρόνια προσπαθούσαμε να αποκτήσουμε ένα παιδί. Στο διάστημα αυτό είχα υποβληθεί σε πολλές θεραπείες και είχα κάνει δύο εξωσωματικές γονιμοποιήσεις. Δεν καταφέραμε όμως τίποτα. Όταν ο εξομολόγος μου μου μίλησε για την καθαγιασμένη κορδέλα επί της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, έψαξα και την βρήκα. Την φόρεσα στις 23-12-95. Στις 19-1-96 συνέλαβα και τώρα είμαι στον 3ο μήνα, με την βοήθεια της Παναγίας μας πάντοτε».

Χρονά Αθανασία

17. Είμαι καλύτερα

21-4-1996

Γιαννιτσά

«Πριν ένα χρόνο παρουσιάστηκαν δυνατοί πόνοι στην μέση μου. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος. Επισκέφθηκα έναν γιατρό, πήγα στην εκκλησία και ζήτησα και έγινε παράκληση. Λίγες μέρες αργότερα ήμουν καλύτερα. Συνέχισα να εργάζομαι αποφεύγοντας να σηκώνω βάρος. Πήγα και σε άλλο γιατρό και μου έκανε μια θεραπεία.

Κατά την πρώτη μου επίσκεψη στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου (24-2-96) έμαθα για την καθαγιασμένη κορδέλα επί της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου και ζήτησα και την πήρα. Μετά δύο μήνες περίπου είμαι καλύτερα, μάλιστα ορισμένες φορές σηκώνω βάρος, χωρίς να έχω εκείνους τους δυνατούς πόνους. Έστρεψα όλες τις ελπίδες μου στην Παναγία μας, και πιστεύω να θεραπευθώ τελείως.

Ευχαριστώ θερμά την Υπεραγία Θεοτόκο».

Με σεβασμό

Δημήτρης Παναγιωτίδης

18. Είχε πολύ λιγότερες ενοχλήσεις

      σε σχέση με τον πρώτο τοκετό

26-5-1997

Αθήνα

«Σάς γράφω για να σάς παραθέσω το ιστορικό της απόκτησης του δεύτερου παιδιού μας, που έγινε με την βοήθεια της Παναγίας μας. Το πρώτο μας παιδί, παρ’ όλο που η θέση του κατά την κύηση ήταν ανάποδα (τό κεφάλι προς τα πάνω) με τις προσευχές μας προς την Παναγία γεννήθηκε με φυσιολογικό τρόπο, αποτελώντας εξαίρεση για πρωτότοκο.

Το 1994 θέλαμε να αποκτήσουμε δεύτερο παιδί, νομίζοντας ότι η σύλληψη θα είναι απλή. Όταν η σύζυγός μου συνέλαβε, ένιωθε δυνατούς πόνους και στον πρώτο μήνα απέβαλε. Τότε λυπηθήκαμε πολύ και ανησυχήσαμε. Αποφασίσαμε να στρέψουμε τα μάτια μας και τα χέρια μας προς τον ουρανό, παρακαλώντας την Παναγία. Είπα στην σύζυγό μου, ότι πρέπει να παρακαλέσω την Παναγία «από κοντά» και να φέρω το φυλακτό της από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. Έφθασα εκεί και προσευχήθηκα λέγοντας στην Παναγία πώς θα ήθελα πολύ να μάς βοηθήσει να αποκτήσουμε και άλλα παιδιά. Η ειρήνη που πήρα φεύγοντας, ήταν βεβαίωση για το θαύμα που θα ακολουθούσε.

Η σύζυγός μου φόρεσε την κορδέλα της Αγίας Ζώνης και αμέσως τον επόμενο μήνα έμεινε έγκυος. Είχε δε πολύ λιγότερες ενοχλήσεις σε σχέση με τον πρώτο τοκετό. Η εγκυμοσύνη ήταν απόλυτα φυσιολογική, όπως έλεγε ο γιατρός, καθ’ όλη την διάρκειά της. Σε εννέα μήνες γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό ένα υγιέστατο και όμορφο αγοράκι.

Αρχές Απριλίου ήλθα στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, για να προσκυνήσω και να ευχαριστήσω την Παναγία μας για τα πλούσια δώρα, που χάρισε στην οικογένειά μας».

Σάς φιλώ το χέρι

Γιώργος Σταθάς