Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 8ο)


31.01.2012

42. Να σάς διηγηθώ τα θαύματα της Αγίας Ζώνης

8-6-2001
Πεύκη, Αθήνα

«Είπα σε αυτούς που ευεργετήθηκαν από την Παναγία να γράψουν, αλλά το θεωρούν δύσκολο. Μου είπαν, αν θέλω εγώ, να σάς γράψω. Τώρα θέλω να σάς διηγηθώ τα θαύματα της Αγίας Ζώνης, που έκανε με την ευλογημένη κορδέλα της.

1) Όταν πήγα στον πνευματικό μου για εξομολόγηση, μου είπε ότι η κόρη του είναι πολύ καιρό παντρεμένη και δεν μένει έγκυος και στενοχωριέται πολύ. Είπα στον π. Ιωάννη: « Θα σάς φέρω μια κορδέλα από την Αγία Ζώνη της Παναγίας να την φορέσει η Νεκταρία». Του έδωσα και την παράκληση της Παναγίας της Παντανάσσης. Νήστεψαν 40 ημέρες και διάβαζαν κάθε πρωΐ την παράκληση και κάθε βράδι τους Χαιρετισμούς. Εξομολογήθηκαν και κοινώνησαν. Το θαύμα έγινε. Σε δύο μήνες έμεινε έγκυος και τώρα έχουν ένα χαριτωμένο αγοράκι.

2) Ο φίλος μου Δημήτρης, κυβερνήτης στο πολεμικό ναυτικό, ήταν παντρεμένος τέσσερα χρόνια και δεν είχε παιδί. Του έδωσα μία κορδέλα της Αγίας Ζώνης. Αφού εξομολογήθηκαν, νήστεψαν και προσευχήθηκαν στην Παναγία, σήμερα έχουν δύο παιδάκια.

3) Η γυναίκα του Κ.Σ. ιατρού καρδιολόγου έκανε τρεις αποβολές. Της έδωσε η συνυφάδα μου την κορδέλα της Αγίας Ζώνης και την φόρεσε. Τον δεύτερο μήνα έμεινε έγκυος και απέκτησε ένα κοριτσάκι.

4) Ο Γεώργιος και η Παναγιώτα, καθηγητές στην Χαλκίδα, ήταν επτά χρόνια παντρεμένοι και δεν είχαν παιδί. Τους έδωσα μία κορδέλα και με την Χάρη της Παναγίας η Παναγιώτα έμεινε έγκυος με τρίδυμα. Ο ιατρός τους έμεινε έκπληκτος. Τους είπε να τους πάρει το ένα για να είναι τα δύο πιο δυναμωμένα. Αυτοί όμως είπαν: «Εμείς τόσα χρόνια λαχταρούσαμε να κάνουμε παιδί και τώρα που μάς έστειλε ο Θεός θα το αφαιρέσουμε; Μή γένοιτο»! Τελικά το ένα το πήρε ο Θεός και τα δύο χαίρουν άκρας υγείας.

5) Ένας πνευματικός μας αδελφός ήταν στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση. Ένας συνεχής λόξυγκας δεν τον άφηνε ούτε να φάει, ούτε να μιλήσει. Τον ετοίμαζαν για εγχείρηση. Του έβαλα στο στόμα λαδάκι της Παναγίας και του έδεσα στο λαιμό την κορδέλα της Αγίας Ζώνης. Μετά από ένα τέταρτο ελαττώθηκε ο λόξυγκας και ο ασθενής ένιωθε πολύ καλύτερα. Την άλλη μέρα πήγε στο σπίτι του.

6) Μία φίλη μου, η Ευφροσύνη Τσιμπή, νεωκόρος, έχει κάνει βαλβίδες καρδιάς πριν από πολλά χρόνια. Την συνάντησα και μου ανέφερε ότι ετοιμάζεται για νέα εγχείρηση. Της έδωσα μία κορδέλα για να την φορέσει. Στις 16 Ιανουαρίου μπήκε στο Ωνάσειο. Ο γιατρός κάνει όλες τις εξετάσεις και βγαίνουν αρνητικές. Έμεινε με την απορία «τί έγινε;». Η Ευφροσύνη στις 18 Ιανουαρίου γύρισε στο σπίτι της και μέχρι σήμερα είναι μια χαρά.

7) Η Κωνσταντίνα Κατσούλη, 82 ετών, πάσχει από οστεοπόρωση και παραμορφωτική αρθρίτιδα. Έξι μήνες μεταφερόταν στην κουζίνα και την τουαλέτα με το καροτσάκι. Της έδωσα μία κορδέλα, λαδάκι της Παναγίας και κάνοντας παράκληση σήμερα περπατά με την βοήθεια ενός Πί με τα δύο χέρια.

8) Η ανηψιά μου Αικατερίνη Λόντου πλησιάζει τον έκτο μήνα εγκυμοσύνης και χάνει υγρά. Υπάρχει φλεγμονή στον σάκκο των υγρών και το παιδί κινδυνεύει να πεθάνει. Της είπα να φορέσει μία κορδέλα της Παναγίας που της είχα δώσει και να κάνουμε και παράκληση. Σε λίγες μέρες ελαττώθηκαν τα υγρά και σιγά–σιγά σταμάτησαν. Το έμβρυο, όπως είπε ο γιατρός, αναπτύσσεται φυσιολογικά.»

Με αγάπη Χριστού

Γιάννης Χατζόπουλος

43. Ευχαριστώ την Κυρία Θεοτόκο

25-5-2001
Λάρισα

«Αποστέλλω αυτή την επιστολή θέλοντας να ευχαριστήσω πρώτα από όλους την Κυρία Θεοτόκο, που μου χάρισε πριν από 26 μήνες ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Ευχαριστώ και σάς, επειδή όταν σάς ζήτησα πριν από τριάμιση περίπου χρόνια την κορδέλα της Αγίας Ζώνης μου την στείλατε ως ευλογία.»

Με τιμή

Αργυρούλα Χαρισούλη

44. Η απόκτηση παιδιού μόνο με θαύμα ήταν δυνατή

28-7-2001
Λάρνακα

«Θα ήθελα με αυτή την επιστολή μου να σάς αναφέρω ότι η απόκτηση του παιδιού μου, που σήμερα είναι τριών χρόνων και ονομάζεται Μαρία, οφείλεται σε θαύμα της Παναγίας.

Προσπαθήσαμε με την βοήθεια διαφόρων γιατρών στην Κύπρο, μετά από αναλύσεις και εγχειρίσεις που υποβλήθηκε η σύζυγός μου, να αποκτήσουμε ένα παιδί, χωρίς αποτέλεσμα για χρονική περίοδο σχεδόν τεσσάρων χρόνων. Είχαμε κουρασθεί και απογοητευθεί, ιδιαίτερα μετά από την διαβεβαίωση του γιατρού, ότι η απόκτηση παιδιού για μάς μόνο με θαύμα θα ήταν δυνατή.

Ένας φίλος μάς έφερε την αγιασμένη κορδέλα της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας και μάς παρώτρυνε να την δοκιμάσουμε τον Αύγουστο του 1997. Στον ενάμιση μήνα, που η σύζυγός μου την φόρεσε, έμεινε έγκυος στην κόρη που έχουμε σήμερα. Όταν αναφέραμε στο γιατρό μας ότι περιμένουμε παιδί, ο ίδιος ανέφερε ότι έγινε θαύμα της Παναγίας, καθ’ ότι απέκλειε να γίνει με φυσιολογικό τρόπο».

Με σεβασμό

Αντώνης Λοϊζίδης

45. Δύο χρόνια βασανίζομαι από ένα σπάνιο είδος καρκίνου

23-8-2001
Βογατσικό

«Εδώ και δύο χρόνια βασανίζομαι από ένα σπάνιο είδος καρκίνου. Πέρασα πάρα πολύ δύσκολο χειμώνα. Όταν ήλθε στην Καστοριά η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, μου έφερε η κόρη μου την εικονίτσα που μοιράζετε και την κορδέλα. Μόλις μπήκαν μέσα στο δωμάτιο, παρόλο που ήμουν 2,5 μήνες καθηλωμένη στο κρεβάτι και παιδευόμουν από δυνατούς πόνους, σηκώθηκα όρθια και με κλάματα γοερά πήρα την εικόνα και άρχισα να την φιλώ. Νόμισα ότι ήλθε η ίδια η Παναγία στο δωμάτιό μου.

Όταν επισκέφθηκα τον ορθοπαιδικό γιατρό στο νοσοκομείο, μου έδωσε φάρμακα, μου είπε να πάρω μία ζώνη ορθοπαιδική και να κάθομαι στο κρεβάτι. Τότε εγώ είπα στην κόρη μου ότι θα φορέσω την κορδέλα της Παναγίας και πιστεύω ότι θα γίνω καλά. Η Παναγία έκανε το θαύμα της. Σε είκοσι μέρες μου πέρασαν οι πόνοι και πήρα κοράγιο. Παρήγγειλα και την εικόνα της Αγίας Ζώνης και θα κάνω κάθε χρόνο την γιορτή της».

Με μεγάλο σεβασμό

Νίκη Παπανδρέου

46. Δοξασμένο το όνομα της Υπεραγίας Θεοτόκου

21-8-2001

Λάρνακα, Κύπρος

«Θα ήθελα να σάς αναφέρω ένα από τα πολλά θαύματα της Παναγίας που έγινε πριν λίγους μήνες.

Ο Στέλιος και η Βάσω μετά από πολλές προσπάθειες δεν κατάφεραν να αποκτήσουν παιδί. Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε που παντρεύτηκαν, αλλά τίποτα. Κάποιοι συνάδελφοι έδωσαν στην Βάσω την θαυματουργή κορδέλα της Παναγίας από το μοναστήρι σας. Ο Στέλιος και η Βάσω εξομολογήθηκαν, νήστεψαν, κοινώνησαν και το θαύμα δεν άργησε να γίνει. Η Βάσω κατά τις 15 Σεπτεμβρίου θα αποκτήσει το πρώτο της παιδί».

Με σεβασμό

Παύλος Παύλου

47. Χωρίς καμμιά ιατρική βοήθεια έμεινα έγκυος

29-11-2001

«Αυτό που πιστεύω είναι ότι με την βοήθεια της Μεγαλόχαρης απέκτησα ένα παιδί, που το έταξα στην Χάρη της και το ονόμασα Μαρία.

Προσπαθούσαμε τρία χρόνια να κάνουμε παιδί. Με την βοήθεια της ιατρικής έκανα διάφορες επεμβάσεις, διάφορες θεραπείες, επώδυνες και επίπονες προσπάθειες.

Προς το τέλος του Σεπτεμβρίου του 1997 φόρεσα την κορδέλα της Τιμίας Ζώνης, που έφερε ο σύζυγός μου από το Άγιον Όρος. Τον Ιανουάριο του 1998, αφού ξεπέρασα κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα, χωρίς καμιά ιατρική βοήθεια, εντελώς απρόσμενα, έμεινα έγκυος. Πιστεύω ότι έμεινα έγκυος χάρη στην Τιμία Ζώνη. Την έβγαλα αφού γέννησα και πήγαν όλα καλά, παρά τα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην εγκυμοσύνη.

Ευχαριστώ κάθε βράδυ την Παναγία, που μου χάρισε αυτό το παιδί και παρακαλώ να μάς σκεπάζει».

Ευχαριστώ πολύ

48. Ενημέρωση για θαύματα

31-3-2002
Αηδόνια Νεμέας

«Επικοινωνώ μαζί σας, για να σάς ενημερώσω για τα θαύματα της Παναγίας μας σε τέσσερεις γυναίκες, οι οποίες με την χρήση της καθαγιασμένης κορδέλας της Τιμίας Ζώνης απέκτησαν παιδί.

Σάς αναφέρω τα ονόματά τους, για να καταγραφούν στο βιβλίο της Μονής σας προς δόξαν της Παναγίας μας.

Ιωάννα Βασιλογιαννοπούλου, απέκτησε δυο παιδιά –ένα αγόρι κι ένα κορίτσι– ενώ οι γιατροί είχαν αποκλείσει παντελώς το ενδεχόμενο απόκτησης παιδιού.

Δήμητρα Τσιλιγκίρη, απέκτησε αγοράκι φυσιολογικά, ενώ είχε αποτύχει πολλές φορές με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Κωνσταντίνα Δενέζη, απέκτησε ένα κοριτσάκι σε προχωρημένη ηλικία.

Ευαγγελία Χουσαλά, κυοφορεί στον 6ο μήνα και μάλιστα έχει δίδυμη κύηση και σε ηλικία 40 ετών. Είχε επιχειρήσει πάρα πολλές εξωσωματικές γονιμοποιήσεις».

Ασπάζομαι την δεξιάν σας ευλαβικά

π. Δημήτριος Ζούζιας

Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

πηγή: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Θαύματα Αγίας Ζώνης, Έκδοση Β’ επαυξημένη, Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2008.