Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 9ο)


07.02.2012

49. Είχε όγκο σοβαρής μορφής

11-4-2002

Περιστέρι, Αθήνα

«Πριν 6 μήνες είχα ζητήσει την αγάπη σας και τις προσευχές σας για την ξαδέλφη μου Χριστίνα. Είχε όγκο σοβαρής μορφής και οι γιατροί δεν της έδιναν ελπίδες. Όμως με τις πρεσβείες της Παναγίας μας, με την Αγία Ζώνη που φόρεσε και τις προσευχές σας, ο όγκος προς έκπληξη των γιατρών έχει μειωθεί στο ελάχιστο».

Παναγιώτης Φραγγελάκης

50. Θεραπεύθηκε θαυματουργικώς

10-4-2002

Γουδί, Αθήνα

«… ο συνάδελφος επιμελητής ιατρός Λ.Κ. του οποίου το παιδί, όπως θα θυμάσθε, θεραπεύθηκε θαυματουργικώς πέρυσι από την Παναγία διά της επιθέσεως ρούχου του επί της Τιμίας Ζώνης στην Μονή σας, σάς στέλνει τους χαιρετισμούς του…».

Με αγάπη εν Χριστώ

Χρήστος Νικολάου Ιατρός

51. Ελπίζαμε ότι θα μάς βοηθήσει

27-3-2002

Λεμεσός, Κύπρος

«Εδώ και πέντε χρόνια προσπαθούσαμε να τεκνοποιήσουμε και είχαμε πολλά προβλήματα και δυσκολίες.

Έχοντας πάντα πίστη στην Υπεραγία Θεοτόκο κάναμε υπομονή και προσευχή και ελπίζαμε ότι θα μάς βοηθήσει. Τον περασμένο μήνα μία πιστή μάς έδωσε την κορδέλα, που είναι ευλογημένη στην Αγία Ζώνη. Την φόρεσα και με μετάνοια, προσευχή και συμμετοχή στην Θεία Ευχαριστία παρακαλέσαμε την Θεοτόκο να μάς βοηθήσει. Την ημέρα του Ευαγγελισμού μαθαίνουμε ότι έμεινα έγκυος. Αυτό το παιδί είναι αφιερωμένο στην Υπεραγία Θεοτόκο».

Με πίστη και ευλάβεια

Νικολέτα Γαβρίλη

52. Έμεινε έγκυος από θαύμα της Παναγίας

2-7-2002

Λεμεσός

«Σε μια επιστολή σας μου αποστείλατε κορδέλα ευλογημένη στην Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αυτή την έδωσα σε μια καλή προσωπική μου φίλη η οποία έμεινε έγκυος από θαύμα της Παναγίας.

Αν μπορείτε να μου αποστείλετε ξανά κορδέλα για να την χρησιμοποιήσω και εγώ με προσευχή, εξομολόγηση και νηστεία, για να με βοηθήσει και μένα η Παναγία να τεκνοποιήσω».

Σάς ευχαριστώ

Παναγιώτα Λουκά

53. Έχω κάνει πέντε αποβολές!

2-7-2002

Νεάπολη, Θεσσαλονίκη

«Είμαι τριανταπέντε χρονών. Έχω ένα γιό 16 χρονών. Μετά την γέννηση του γιού μου έκανα προσπάθειες να κάνω άλλο ένα παιδί. Δεν τα κατάφερα. Έχω κάνει πέντε αποβολές. Πίστευα όμως ότι η Παναγία θα μου χάριζε ακόμα ένα γερό παιδί. Δεν σταμάτησα να προσεύχομαι παρακαλώντας να πραγματοποιηθεί η επιθυμία μου αυτή.

Πριν από ένα χρόνο μία θεία μου, μου έφερε από την Μονή Βατοπαιδίου μία κορδέλα ευλογημένη στην Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μου είπε όταν θα μείνω έγκυος αν την φορέσω. Αυτό και έκαμα.

Τον Σεπτέμβριο έμεινα έγκυος. Φόρεσα την κορδέλα, προσευχόμουν, πίστεψα στην δύναμη και την Χάρη της, πήρα κουράγιο για να μπορέσω να αντέξω, να κάνω υπομονή. Έτσι στις 22 Μαΐου έφερα στον κόσμο ένα γερό μωρό. Μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ την Θεοτόκο για το δώρο που μου χάρισε».

Ευχαριστώ για όλα

Δήμητρα Παντελή

54. Έκανα πολλές παρακλήσεις και προσευχές

10-9-2002

Μελίτη Φλωρίνης

«Είμαι παντρεμένη 4 χρόνια και δεν μπορούσα να τεκνοποιήσω. Τον τρίτο χρόνο του γάμου μου κάποιος συγγενής μου επισκέφθηκε το Άγιον Όρος και μου έφερε κορδέλα της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας. Τρία χρόνια παρακαλούσα θερμά την Παναγία να μου χαρίσει ένα παιδί. Έκανα πολλές παρακλήσεις και πολλές προσευχές, αλλά το ποθητό αποτέλεσμα δεν ερχόταν. Νήστευα και κοινωνούσα τακτικά, αλλά τίποτα.

Φόρεσα την ζώνη. Σε διάστημα τριών μηνών έμεινα έγκυος και γέννησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο ονόμασα Χριστίνα. Τώρα δοξάζω και ευγνωμονώ την Παναγία, την μητέρα όλων μας».

Ασπαζομένη την δεξιάν σας

Μαρία Γκέκα

55. Η Χάρις της Παναγίας μας την βοήθησε θαυματουργικά

17-9-2002

Βόλος

«Προ ενός και πλέον έτους, το καλοκαίρι του 2001, όταν ήλθα και έμεινα στην Μονή Βατοπαιδίου, είχα πάρει τίμιες ζώνες (κορδέλες). Η ανηψιά μου (Μαρία Καποδίστρια), αν και είχε πέντε έτη εγγάμου βίου, δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί. Όταν της έδωσα την κορδέλα από την Τιμία Ζώνη, αμέσως έμεινε έγκυος και φέτος τον Αύγουστο γέννησε αγοράκι.

Η Χάρις της Παναγίας μας την βοήθησε θαυματουργικά».

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Νικόλαος Σακαλάκης

56. Θαύματα της Αγίας Ζώνης στην Αμερική

Ο Παναγιώτης Κάλλας που μένει στην Φλώριντα των Η.Π.Α κατά την επίσκεψή του στην Μονή μας κατέθεσε εγγράφως τα παρακάτω περιστατικά.

1. «Τον Σεπτέμβριο του 2001 έτρωγα με μερικούς φίλους. Ένας άνδρας ανέφερε ότι η κόρη του ήταν άρρωστη με καρκινικό όγκο πάνω στην καρδιά της και ήταν και έγκυος. Οι γιατροί ήθελαν να βγάλουν τον όγκο, αλλά θα έχανε το μωρό. Αν αυτό γεννιόταν στον ένατο μήνα, η κόρη του θα μπορούσε να πεθάνει από τον όγκο. Έδωσα στον άνθρωπο μία κορδέλα από την Αγία Ζώνη, λάδι από τις θαυματουργές εικόνες της Παναγίας της Μονής Βατοπαιδίου, και μία εικόνα της Παναγίας Παντανάσσης που θεραπεύει τον καρκίνο.

Αυτός πέταξε από το Μαϊάμι στην Νέα Υόρκη και επισκέφθηκε την κόρη του. Αυτή έδεσε την κορδέλα γύρω στο χέρι της, έβαλε το ευλογημένο λάδι πάνω στην κοιλιά της και έθεσε την εικόνα στο ίδιο σημείο.

Το μωρό γεννήθηκε κανονικά και ήταν υγιές. Ο όγκος της μητέρας εξαφανίστηκε εντελώς χωρίς εγχείρηση».

2. «Τον Απρίλιο του 2002 ο θείος της νύμφης μου ήταν στο νοσοκομείο με καρκίνο του ήπατος. Δεν του έδωσαν καμιά ελπίδα, και τα ζωτικά του στοιχεία ήταν πεσμένα. Είχαν καλέσει τον ιερέα για να διαβάσει τις ευχές εις ψυχορραγούντα.

Η νύφη μου έστειλε στον θείο της ένα κομμάτι κορδέλα της Αγίας Ζώνης. Η κορδέλα έφτασε στο σπίτι του. Το άτομο που έπαιρνε το ταχυδρομείο στο σπίτι έφερε τον κλειστό φάκελο στο νοσοκομείο. Μόλις ο φάκελος μπήκε μέσα στο δωμάτιό του, αμέσως άρχισε να αισθάνεται καλύτερα. Όταν άνοιξε τον φάκελο, χωρίς ακόμα να ξέρει το περιεχόμενο, τα ζωτικά του στοιχεία σημείωσαν βελτίωση. Όταν άγγιξε την ευλογημένη κορδέλα, έγινε αρκετά καλά και μπόρεσε να πάει στο σπίτι.

Το προσωπικό του νοσοκομείου που τον είχε δηλώσει αθεράπευτο, δεν μπορούσε να το πιστέψει. Σήμερα ο θείος της ζεί και δεν έχει πλέον καρκίνο.

57. Ήταν εντελώς ακίνητος στο κρεβάτι

22-9-2002

Φλώρινα

«Σάς αποστέλλω γραπτώς τα σχετικά με το θαύμα, που συνέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας την Τετάρτη 4 Σεμπτεμβρίου 2002, όταν το επισκεφθήκατε με την Τιμία Ζώνη.

Συγκεκριμένως ο κ. Σωκράτης Οκουτσίδης, κάτοικος Φλωρίνης, έπασχε από καρκίνο και βρισκόταν στα τελικά στάδια. Τις τελευταίες μέρες, όπως μου ανέφερε η σύζυγός του Ελένη, ήταν εντελώς ακίνητος στο κρεβάτι. Όταν πέρασε από το θάλαμο που έμενε η Τιμία Ζώνη, ο κ. Σωκράτης σηκώθηκε μόνος του, πήγε στο αποχωρητήριο και επέστρεψε πάλι μόνος στο κρεβάτι, μπροστά στα κατάπληκτα μάτια των νοσοκόμων.

Βεβαίως μετά από 10 μέρες περίπου απέθανε, αλλά ίσως το θαύμα αυτό έγινε για να μετανοήσει και να ετοιμαστεί καλύτερα για την άλλη ζωή.

Επίσης, κατά την ίδια επίσκεψη, η Τιμία Ζώνη ευωδίαζε ιδιαίτερα μέσα στο νοσοκομείο, γεγονός που μαρτυρείται από πάρα πολλούς.

Μία κυρία, τέλος, (δέν γνωρίζω το όνομά της) μου ανέφερε ότι όταν προσκύνησε την Τιμία Ζώνη έπαψαν κάποιοι πόνοι που την ενοχλούσαν».

Με την εν Χριστώ αγάπη

π. Επιφάνιος Χατζηγιάγκου

Ι. Μ. Ναός Αγίου Παντελεήμονος

58. Η μητέρα απέβαλε δύο φορές

15-9-2002

Γερακιαννά Κισσάμου, Χανιά

«Πριν από τέσσερα χρόνια είχα ζητήσει μια μικρή ζώνη απ’ αυτές που δίνετε ως ευλογία, που είναι αγιασμένες πάνω στην Τιμία Ζώνη της Παναγίας, για ένα ανδρόγυνο που δεν είχε αποκτήσει παιδιά.

Με την Χάρη της Παναγίας επέκτησε ένα χαριτωμένο κοριτσάκι που είναι σήμερα 3 ετών. Την ζώνη την έδωσαν σε κάποιον ασθενή. Προσπάθησαν να αποκτήσουν άλλο παιδί, αλλά η μητέρα απέβαλε δύο φορές. Με παρεκάλεσε να τους στείλετε άλλη μία ζώνη. Είναι ευλαβείς άνθρωποι και σάς παρακαλώ να μάς στείλετε αυτή την ευλογία».

Με σεβασμό ασπάζομαι την δεξιάν σας

π. Γεώργιος Σπανουδάκης

πηγή: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Θαύματα Αγίας Ζώνης, Έκδοση Β’ επαυξημένη, Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2008.