Θαύματα Παντανάσσης (μέρος 4ο)


17.01.2012

Η Παναγία ζητάει το αρνάκι της, θέλει να τηρούμε τα τάματά μας.

Μια κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη, έταξε στην Παναγία αν κάνει παιδάκι να φέρει ένα αρνάκι στη Χάρη της. Μένει έγκυος αλλά το τάμα το ξέχασε και δεν είχε πεί σε κανένα ότι έκανε τάμα. Ένα βράδι εμφανίζεται η Παναγία στην αδελφή της, η οποία δεν ήξερε τίποτα, και της λέει: «Πές στην αδελφή σου ότι περιμένω το τάμα που μου έκανε». Την άλλη μέρα μετέφερε στο Μετόχι το αρνί. Πήγε και το έβαλε έξω από την πόρτα του ναού της Παντάνασσας.

 

Θεραπεία καρδιακού επεισοδίου και λύση στειρότητος

 

Ο Γέροντάς μας, π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός, είχε χρόνιο πρόβλημα με την καρδία του και έμενε στο Μετόχι περιστασιακά. Ένα βράδι έπαθε καρδιακό επεισόδιο. Κόπηκε η αναπνοή του και νόμιζε ότι θα ετελείωνε. Έσβηνε, δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Με πολύ κόπο, συρτός όπως ο ίδιος αναφέρει, προσπάθησε να πάει από τα κελλάκια, μπροστά στην εικόνα της Παναγίας μας να την παρακαλέσει. Ήλθε στην εικόνα, αλλά δεν μπορούσε να μιλήσει και από μέσα του την παρακάλεσε, κοίταξε λίγο στο πρόσωπό της, αισθάνθηκε ένα φύσημα, μια αύρα από την εικόνα και αμέσως ανέπνευσε, συνήλθε. Αμεση υπήρξε η επέμβαση της Παναγίας μας. Εκείνες τις ημέρες που ήταν στο Μετόχι ο Γέροντας τον επισκέφθηκε μια κοπέλα από την Κομοτηνή και του είπε ότι θα χωρίσει, επειδή δεν έκανε παιδιά. Ο Γέροντας της είπε «Μην ανησυχείς θα κάνουμε προσευχή στην Παντάνασσα, και να την παρακαλέσουμε» της έδωσε και λαδάκι. Μετά από μια εβδομάδα τον πήρε τηλέφωνο και χαρούμενη του ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος. Κάνει τότε ένα παιδάκι και μετά από λίγο καιρό απέκτησε και δίδυμα.

 

 

Θεραπεία τριανταδυάχρονης μουσουλμάνας από το Αϊβαλί η οποία είχε καρκίνο στο στήθος

 

Δύο έμποροι από το Αϊβαλί, μουσουλμάνοι, που ήσαν απόγονοι Τούρκων που έφυγαν από την Κρήτη, ήλθαν εδώ στο Μετόχι. Γνωρίζουν ελληνικά από τους παππούδες τους. Είναι έμποροι και φέρνουν ψάρια από το Αϊβαλί στην Μηχανιώνα*. Την ώρα που έφευγαν λέει ο ένας στους πατέρες που διακονούν στο Μετόχι: «Η κόρη του αδελφού μου είναι 32 ετών με δύο παιδάκια, έχει καρκίνο στο στήθος και σας παρακαλώ κάντε μία προσευχή». Πήγε στην Παντάνασσα άναψε μία λαμπάδα και παρεκάλεσε με πίστη μπροστά στην εικόνα της Παναγίας, πήρε και λαδάκι και έφυγε. Σε ενάμισι μήνα ήλθαν οικογενειακώς φέρνοντας λουκούμια και γλυκά ωραία συσκευασμένα γιατί εξαφανίστηκε ο όγκος από την κοπέλα. Σταυρωνόταν με πίστη στην Παναγία και αυτή έκανε το θαύμα της.

* Στε: Στο αρχείο του Μετοχίου υπάρχουν και τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις τους.

 

 

Θεραπεία καρκίνου σε πρεσβυτέρα στην Κατερίνη

 

Η πρεσβυτέρα του π. Αθανασίου από την Κατερίνη είχε καρκίνο. Την προηγούμενη χρονιά ήλθαν τα κορίτσια του ιερέως και είπαν ότι η μητέρα τους είναι πολύ σοβαρά και λίγο χρόνο της δίνουν οι γιατροί. Έκαναν Παράκληση στην Παναγία. Πήραν στην μητέρά τους μία εικόνα και λαδάκι της Παναγίας και η πρεσβυτέρα έγινε καλά.

 

 

Εγώ θα είμαι κοντά σου και όλα θα πάνε καλά

 

Κάποιος νεαρός, μουσουλμάνος ο Οποίος ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά είχε πολλά προβλήματα και είδε στο όνειρο του ότι βρέθηκε σε ένα τόπο με πολλά νερά. Ξαφνικά βλέπει να κατεβαίνει από τον ουρανό μια εικόνα της Παναγίας. Η Παναγία έβγαλε το χέρι της από την εικόνα και τον χάϊδεψε και να του λέει μή φοβάσαι, εγώ θα είμαι κοντά σου και όλα θα πάνε καλά. Ξύπνησα και έκλαια, λέει, ρώτησα που έχει Παναγία με πολλά νερά και μόλις ήλθα εδώ αντίκρυσα την εικόνα που είδα στον ύπνο μου.

 

 

Φέρε τον αδελφό σου, να πετάξουμε αυτό που έχει

 

Ένα παιδί από την Καλαμπάκα, την ημέρα της Πεντηκοστής. είχε όγκο. Η αδελφή του είδε ότι ερχόταν προς τα μέρη της Ξάνθης και είδε την Παναγία πάλι μέσα σε νερά να της λέει: «Να φέρεις τον αδελφό σου εδώ και θα πετάξουμε αυτό που έχει».

 

 

«Η Παναγία η Παντάνασσα με έσωσε»

 

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2006

Η Χρυσούλα Αλεξίδου μαζί με τον σύσυγό της Δημήτρη ήρθαν από τη Γερμανία για να κάνουν Παράκληση και να ευχαριστήσουν την Παναγία.

«Από τα 16 μου χρόνια έχω φύσημα στην καρδιά , δυο φορές έχω μπεί στο νοσοκομείο, μου δίνανε πάντα φάρμακα. Έχω κάνει δυο μπαλονάκια και κάθε έξι μήνες έπρεπε να πηγαίνω σε κάποια καρδιολογική  για να δούνε πώς είμαι., παρακολουθούμην, έπαιρνα χάπια και τώρα στα 29 οι γιατροί μου, με προγραμμάτισαν επειγόντως για εγχείρηση. Τα ξαδέλφιά μου, μου μίλησαν για την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας κι έτσι ήρθα ειδικά από την Γερμανία πριν από ένα μήνα για να προσκυνήσω την εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας, εν τώ μεταξύ άφησα εκεί και δυο φωτογραφίες, του παιδιού μου και τη δική μου.

Όταν φύγαμε με το καλό και πήγαμε στην Γερμανία, 8 Αυγούστου έπρεπε να κάνω εγχείρηση και μου εμφανίζεται η Παναγία την παραμονή την Παρασκευή, πριν πάω ακόμα στον γιατρό και μου λέει ότι ήμουνα σε ένα νοσοκομείο μέσα και με καθησυχάζει «μή φοβάσαι παιδί μου εγώ θα σε κάνω καλά». Ήταν 4 γιατροί γύρω μου που με προετοίμαζαν να κάνω εγχείρηση καρδιάς… Μόλις είδα το όνειρο και μετά μου ήρθε για τρεις μέρες αίμα και μετά από εκεί και πέρα την Τετάρτη 8 Αυγούστου που ήταν προγραμματισμένο να πάω στον γιατρό, μου είπε ότι είμαι απολύτως καλά! Το φύσημα της καρδιάς δεν ακούγεται, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω χάπια ποτέ στη ζωή μου, ότι είμαι πολύ καλά! Δεν το πίστευα. Ξαναπήγα στην γιατρό πού με παρακολουθεί και μου επιβεβαίωσε ότι είμαι υγιής. Αυτό κι’ αν είναι θαύμα. Μάλιστα με την γιατρό μου στην Γερμανία εδώ και 4 χρόνια πού με παρακολουθεί είμαστε φίλες.

Μου λέει αυτό που συνέβη με σένα δεν μπορώ να το πιστέψω, γιατί πήγαινα σχεδόν κάθε εβδομάδα, κάθε δυο εβδομάδες με τα χάπια, είχα πάθει μόλυνση του αίματος και με παρακολουθούσε η ίδια η γιατρός πάλι και όταν με είδε αυτή τη φορά μου λέει «είσαι πολύ καλά, το καρδιογράφημα  είναι άριστο, φύσημα καρδιάς ούτε καν ακούγεται, τίποτα» και η γιατρός μου όπως ήτανε τα χαρτιά μου τα έσκισε λέγοντας ότι δεν τα χρειάζομαι πιά. Και συνέχισε:

«Πήγαινε σε όποιον καρδιολόγο θέλεις και πές ότι είσαι άρρωστη, κανένας δεν θα σου δώσει χάπια, είσαι υγιέστατη» το λέω και ανατριχιάζω, μου έρχεται να κλαίω. Ευχαριστώ Παναγία μου»

 

 

Μυροβλυσία εικόνος στο χωριό Νικητάρι της επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο

 

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008 στις 3.45 το πρωΐ η κυρία Γεωργία Περατικού από το Νικητάρι ξύπνησε για να πάει στην τουαλέτα. Μόλις ανακάθισε στο στρώμα ένοιωσε άρρητη ευωδία να πλημμυρίζει το χώρο και αμέσως επικαλέστηκε το όνομα της Παναγίας αισθανόμενη ότι επρόκειτο για επίσκεψη της Θεοτόκου.

Όπως συνηθίζει, βγαίνοντας από το υπνοδωμάτιό της σταμάτησε στο μικρό και ταπεινό εικονοστάσι που βρίσκεται στο διάδρομο του σπιτιού για να προσκυνήσει τις εικόνες. Αμέσως τα μάτια της καρφώθηκαν στην εικόνα της Παντάνασσας διαστάσεων 19 εκατοστά επί 25 εκατοστά την οποία αγόρασε από το Ιερόν Βατοπαιδινόν Μετόχιον του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος στις 24 Σεπτεμβρίου 2007. Η εικόνα  μυρόβλυζε από πολλά σημεία. Αμέσως άρχισε να κλαίει από χαρά και να εκφωνεί ευχαριστήριες για την ανταπόκριση της Θεοτόκου στις προσευχές της. Συνέχισε την προσευχή της μέχρι τις 6.30΄ π.μ., όταν αφού ετοιμάσθηκε, πήγε στην εκκλησία. Δεν είπε για το γεγονός τίποτε σε κανένα. Με το τέλος της Θείας Λειτουργίας επέστρεψε με ανυπομονησία στο σπίτι και πήγε αμέσως στο εικονοστάσι και πρόσεξε ότι η εικόνα συνέχισε να μυροβλύζει. Τότε τηλεφώνησε στο σπίτι του μικρού έγγαμου υιού της Μάριου το οποίο βρίσκεται στο χωριό, και του ζήτησε να πάει στο πατρικό τους σπίτι για κάτι σημαντικό. Μόλις έφθασε ο Μάριος σκούπισε με βαμβάκι την εικόνα σε κάποιο σημείο και αμέσως βγήκε μύρο ξανά. Τότε αποφάσισαν να ειδοποιήσουν τον ιερέα του χωριού π. Κυριακό Χριστοφή, ο οποίος έφθασε στο σπίτι στις 11.00΄ π.μ. και αντίκρισε το θαυμαστό γεγονός. Ο π. Κυριακός ζήτησε να κρατηθεί το γεγονός μυστικό και έφυγε επιστρέφοντας το βράδυ για να διαπιστώσει ότι η εικόνα συνέχισε να μυροβλύζει. Την Δευτέρα πρωΐ ο πατήρ Κυριακός ενημέρωσε τον οικείο Μητροπολίτη (Μόρφου κ.κ. Νεόφυτο) ο οποίος του ζήτησε να σκουπίσει την εικόνα με βαμβάκι. Την Τρίτη πρωΐ επισκέφθηκε την οικία ιερέας της Μητρόπολης Μόρφου ο οποίος αφού διαπίστωσε ότι η εικόνα συνέχιζε να μυροβλύζει την σκούπισε εκ νέου με βαμβάκι. Την Τρίτη το μεσημέρι ο ιερέας της Μητρόπολης επέστρεψε και αφού διαπίστωσε και πάλιν ότι η εικόνα μυρόβλυζε, ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον Μητροπολίτη Νεόφυτο ο οποίος σε συνεννόηση με την κυρία Γεωργία έδωσε οδηγίες για μεταφορά της εικόνας στον Ιερόν Ναόν του Αποστόλου Ανδρέου Νικηταρίου για προσκύνημα από τον κόσμο. Η εικόνα παρέμεινε στον ναό για 4 μέρες συνεχίζοντας να εκχέει μύρο παρουσία εκατοντάδων πιστών. Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου η εικόνα επιστράφηκε στο σπίτι όπου συνέχισε να μυροβλύζει συνεχώς για 15 μέρες και στη συνέχεια σποραδικά για άλλες 15 μέρες.

 

 

πηγή: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Θαύματα Παναγίας Παραμυθίας και Παναγίας Παντανάσσης, Άγιον Όρος