ΤΙΤΛΟΣ

ΑΝΑΛΕΚΤΑ Α΄ (ΠΡΟΛΟΓΑΡΙΟΝ, ΠΟΛΥΕΛΑΙΟΙ, ΔΟΞΟΛΟΓΙΕΣ)


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Γεώργιος Ν. Κωνσταντίνου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Mουσικές εκδόσεις – Ψηφιακοί δίσκοι - CD ROM

ΕΚΔΟΣΗ

2016

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

444

ΣΧΗΜΑ

17 x 24

ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

Καλλιτεχνική, σκληρή

ISBN

979-0-801172-01-3

ΤΙΜΗ

35 ευρώ (+ ταχυδρομικά) και οι δύο τόμοι μαζί

Κυκλοφόρησαν ο Δ΄ και ο Ε΄ τόμος της σειράς ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ του Γεωργίου Ν. Κωνσταντίνου, οι οποίοι αντιστοιχούν στο Ειρμολόγιον του Ιωάννου Πρωτοψάλτου (με τους κανόνες των κυριοτέρων εορτών συμπληρωμένους και τις Καταβασίες σε σύντομο και αργοσύντομο μέλος) και στα Ανάλεκτα Α΄ (με Προλογάριον, Πολυελέους, Δοξολογίες, Δοξαστικά -επιλογή). Καλύπτουν κατά μεγάλο μέρος τις ανάγκες τόσο των σπουδαστών του τρίτου έτους του Αναλυτικού Προγράμματος των ωδείων και των σχολών βυζαντινής μουσικής όσο και αυτών που διακονούν στα ιερά αναλόγια.

eirmologio2

Από τον Πρόλογο των βιβλίων αντλούμε ότι τα μουσικά κείμενα έχουν εκτυπωθεί δίχρωμα και καταγράφηκαν με βάση το Ειρμολόγιον του Ιωάννου Πρωτοψάλτου (Κων-πολις 1856), τα όσα αναφέρουν ο Χρύσανθος στα θεωρητικά του συγγράμματα και η Μουσική Πατριαρχική Επιτροπή του 1881-83 στο πόνημά της, τα όσα απορρέουν από τα αυτόγραφα του Γρηγορίου Πρωτοψάλτου και τα πρώτα έντυπα βιβλία, και τα όσα η πράξη καθιέρωσε και αναφέρονται στην ανάδειξη της δομικής λειτουργίας των ήχων (ρυθμική σήμανση, έλξεις, χρήση της οξείας, ισοκρατήματα).

eirmologio3

Περιέχεται επίσης δίσκος ακτίνας (Cd), ο οποίος περιλαμβάνει και τα δύο έντυπα βιβλία σε ψηφιακή μορφή συμπληρωμένα με όλα εκείνα τα σημάδια που αναδεικνύουν, υποδηλώνουν και περικλείουν ποικίλματα της προφορικής παράδοσης αξιοποιώντας ποικιλοτρόπως και δυνητικά το συνοπτικό μουσικό κείμενο δίδοντάς του έτσι την αξία που είχε ανέκαθεν στη μουσική του διαδρομή: Όχι αυτήν του αυτοσκοπού αλλά του μέσου, του δρόμου (καθοδήγησης) και της υπενθύμισης.

Για δείγμα του Ειρμολογίου βλέπε εδώ

Για δείγμα από τα Ανάλεκτα Α’ βλέπε εδώ

Διαστάσεις: 17 x 24 εκ.

Σελίδες: Δ΄ τόμος 736,  Ε΄ τόμος 444

Βιβλιοδεσία: Καλλιτεχνική, σκληρή

ISMN: 979-0-801172-00-6 & 979-0-801172-01-3

Έκδοση: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2016

Λιανική Τιμή: Οι δύο τόμοι πωλούνται μαζί στην τιμή των 35 ευρώ (+ ταχυδρομικά)

Παραγγελίες: pek@vatopedi.gr, gnkonou@yahoo.gr