ΤΙΤΛΟΣ

Ημερολόγιο 2023. «Τοιχογραφίες Καθολικού της Ι. Μ. Μονής Βατοπαιδίου»


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

-

ΕΚΔΟΣΗ

2023

ΤΙΜΗ

10 €

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2023

ΙΕΡΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

«Τοιχογραφίες Καθολικού της Ι. Μ. Μονής Βατοπαιδίου»

 

Το ημερολόγιό της για το έτος 2023 σε έναν πολυτελή και καλαίσθητο τόμο για επιτραπέζια χρήση, εξέδωσε η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Το ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στις τοιχογραφίες του καθολικού της Μονής μετά από τον πρόσφατο καθαρισμό τους, που αναδεικνύουν τον λαμπρό διάκοσμο του.

Την έκδοση χαιρετίζει με Πατριαρχικό Γράμμα ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και προλογίζει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ.

Το πλούσιο εικονογραφικό υλικό συνοδεύεται από επεξηγηματικά κείμενα και εισαγωγή, την οποία υπογράφει ο κος Αθανάσιος Σέμογλου, Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το ημερολόγιο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου για το 2023, αναδεικνύει τον πολύτιμο εικονογραφική καλλιτεχνικό θησαυρό, και μαρτυρεί το τάλαντο αλλά και τον ένθεο ζήλο των αγιογράφων, που με τον χρωστήρα τους κόσμησαν τον καθολικό της Μονής.

Για να προμηθευτείτε το ημερολόγιο μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekthesi@vatopedi.gr ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 2377888087.